Romanian Software Industry Survey 2021

Aflați cum au evoluat în pandemie companiile de software din România și care sunt trendurile industriei pentru 2022-2023

Pandemia de Coronavirus a generat schimbări importante în majoritatea industriilor și afacerilor de pe glob, cu foarte puține excepții.

Pentru a înțelege dinamica generată de pandemie și a lua pulsul industriei de software românești, numită în ultimii ani și al doilea Silicon Valley, am realizat un sondaj prin care să identificăm care au fost efectele condiționărilor impuse de reglementările legale, dar și cum reușesc jucătorii din piață să își calibreze strategiile astfel încât să conducă în continuare afaceri de succes.

Sperăm ca raportul de față să fie util tuturor antreprenorilor din domeniu care doresc să evalueze mai bine unde se află compania lor în imaginea de ansamblu, dar și să ia cât mai corect deciziile strategice viitoare, în funcție de tendințele pieței.
descărcați raportul acum

Iată câteva concluzii ale studiului:

Accent-color-circle
Provocările legate de relația cu clienții și cele referitoare la echipă au fost cele mai dificile în 2020, urmate de provocările financiare și nesiguranța proiectelor.
Accent-color-circle
Cea mai stringentă problemă generată de lucrul remote o constituie fragmentarea comunicării în echipă, având ca efect principal scăderea retenției personalului ca urmare a scăderii implicării angajaților în „viața” companiei.
Accent-color-circle
Măsuri excepționale cu impact major luate de când a început pandemia: reevaluarea priorităților de marketing și realocarea bugetului, reducerea cheltuielilor cu sediul, utilizarea de freelanceri, șomaj tehnic șireducerea echipei de QA, reducerea numărului de mașini virtuale.
Accent-color-circle
Tehnologiile cu cel mai mare grad de adopție în următorii 2 ani în România sunt Inteligența Artificială și Machine Learning (74%), iar la polul opus se află Biometrics (7%).
Accent-color-circle
Oportunități de creștere identificate de la debutul pandemiei: PRODUS NOU | UP-SELL | CROSS-SELL | CLOUD | DIGITALIZARE

Descărcați raportul

Acest studiu este realizat de Focal Hive, agenție specializată în strategii de marketing, conținut și programe de impact pentru companiile B2B.

Descoperiți aici lista completă a serviciilor oferite de agenție.

Proiect susținut de

Copyright 2022 - FocalHive. Toate drepturile sunt rezervate